Després de la tancada de dijous i divendres a l’Ajuntament, les famílies de l’Escola Entença hem estat rebudes avui per l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, la segona tinent d’alcalde Laia Ortiz i el conseller del districte de l’Eixample Jordi Matas.

Va ser una trobada cordial; l’alcaldessa s’ha interessat per la nostra situació i hem tingut l’oportunitat d’explicar-li amb detall la història que hem viscut de despropòsits, ubicacions inviables, promeses incomplertes i, encara més important, la situació crítica en la qual ens trobem ara mateix: una ubicació provisional que no sols es troba al costat d’una subestació elèctrica, sinó que el curs vinent col·lapsarà. Ho ha entès perfectament.

Li hem demanat a l’alcaldessa un seguiment personal de la nostra situació i s’ha compromès a participar en les negociacions amb l’Hospital Clínic amb l’objectiu d’agilitzar l’horitzó de la ubicació definitiva abans que acabi el mandat.

Ens ha confirmat que dijous rebrem una proposta en ferm per a una ubicació provisional en un lloc diferent d’on som ara. Hem insistit molt que ha de ser una solució de qualitat i sostenible en el temps, ja que la incertesa pel que fa a la definitiva obliga a treballar sobre escenaris amb terminis més llargs del que ens hauria agradat.

Li hem transmès que la força de la comunitat Entença pot estar al costat de l’Ajuntament en aquest mes de negociacions per la ubicació definitiva. Com sempre, volem ser part de la solució. Al mateix temps li hem recordat que no poden demanar-nos confiança sense que hi hagi una proposta viable i segura per a la provisional. L’alcaldessa i el seu equip en són conscients.

Totes dues parts hem estat d’acord que la solució en aquest moment crític passarà per decisions difícils. Tant l’alcaldessa com la tinent d’alcalde han insistit que, atesa la manca d’espai disponible al districte de l’Eixample, la solució provisional que ens proposaran difícilment serà ideal pel que fa a espais i terminis.

Esperem a conèixer dijous la proposta que faran a la comunitat en relació amb la ubicació provisional, i també proves concretes de com avancen les negociacions en relació amb la ubicació definitiva. Seguim en lluita, comunitat, més forts que mai.

X