El curs ja està en marxa i des de la Comissió de Jardineria volem aprofitar per donar la benvinguda a tothom i especialment a tots aquells que us incorporeu a la comunitat de l’Escola Entença. Sabem per molts de vosaltres que la rebuda floral que vàrem estar preparant els dies previs al 12 va gaudir d’un gran èxit i us agraïm cada paraula que ens heu fet arribar, però encara ens fa més felices veure que els infants respecten i gaudeixen les plantes i flors.

Hem de confessar-vos que la pluja i el mal temps d’aquella setmana ens va fer patir, per això vàrem decidir que un bon arc de Sant Martí ens donaria l’extra de color necessari. Per cert, podeu veure les fotos del dia del muntatge a sota.

I ara us fem cinc cèntims sobre la Comissió…

QUÈ ENS MOU?


Des d’aquesta comissió treballem perquè l’escola Entença sigui una escola amable, plena de vida i verda. Entenem la dimensió del repte que aquesta proposta significa, especialment en un barri com l’Eixample, en una ciutat com Barcelona que viu en un permenent episodi de contaminació, però ens valem de les armes que tenim per insignificants que puguin semblar. Volem una escola orientada a la natura.

QUÈ FEM?


Com a comissió les nostres activitats principals són: 

  • Buscar els espais adequats per incorporar-hi tantes plantes, flors, arbustos i arbres com sigui possible i de manera sostenible  
  • Coordinar-nos per tenir cura de les plantes al llarg de l’any (amb i sense infants): rec, manteniment, canvi d’estació,…
  • Organitzar activitats pensades perquè infants i famílies ens involucrem de manera activa en aquesta proposta.

QUÈ POTS FER TU?


  • REGAR: Com veieu l’escola ha crescut, ho han fet les seves dimensions, les persones que la conformem i també el nombre de plantes que hi tenim dins (ambients i espais comuns) i fora (escales, terrassetes,…) de tal manera que necessitem persones que vulguin ajudar-nos a regar-les. L’avantatge és que si som prou persones els dies quedaran molt repartits i, a més, us acompanyarem sempre perquè tingueu clar quina zona heu de regar i com fer-ho. 
  • INCORPORAR-TE A LA COMISSIÓ: Si t’agrada tenir cura de les plantes i tens una mica de temps (poc o poquet ja és prou) pots unir-te a la comissió per participar d’aquest espai de contacte amb la natura. 

Les persones que vulgueu col·loborar en el rec o bé unir-vos a la comissió o posar-vos en contacte amb nosaltres ho podeu fer escrivint a: comissio-jardineria@googlegroups.com 

SOBRE ELS ESQUEIXOS…


Alguns ens heu preguntat sobre els esqueixos que els infants van recollir a finals del curs passat, però, com que no hem pogut comptar amb l’espai que suposava una nova ubicació, no podrem fer l’acció que havíem pensat. Us demanem si podeu continuar fent-vos càrrec del vostre esqueix una mica més, en breu us farem arribar la informació sobre la nova acció que estem acabant de dissenyar 🙂

X