La setmana passada es va donar una capa de vernís a l’aigua al Drac de foc per intentar fer-lo més resistent.

Es va fer crida per “portejar” el Drac de Foc pel cercavila de Sta. Eulàlia i es va quedar a les 10h a la plaça dels Àngels per participar a la plantada i a les 11h iniciar la cercavila. La crida va tenir molt d’èxit i volem donar-los les gràcies a tots els infants i famílies que es van acostar a la cercavila i van participar de la festa.

A la plaça, hi havia una representació molt generosa de gegantons, capgrossos i bèsties de les escoles de Barcelona esperant deixar bocabadats tots els passavolants del barri vell. El Drac d’Entença, que hi participava per primera vegada, estava molt ben acompanyat!

Després d’esperar una estoneta amb unes quantes batucades en plena efervescència la filera impressionant de figures i músics es va posar a desfilar per Elisabets cap a la Rambla.

Per sort, les Band Tukades, la batucada conjunta de les escoles Entença i Mallorca, no va deixar ni un moment de desfilar amb el Drac i les famílies. Més endavant, va la cercavila va trencar per Ferran i finalment es va acabar a la plaça de Sant Jaume. On van enunciar pels altaveus l’arribada del Drac de Foc. Emoció general!

Els infants d’Entença van fer molt bon paper durant tota la passejada, amb alguna correguda (molt digna, tot s’ha de dir) i uns quants passos de ball batucaireros (encara més dignes).

S’estrenava una nova manera de portar el famós cos d’escates de coloraines del Drac: quatre anelles cosides en lloc del tub d’altres vegades. I es va demostrar que funciona força millor! 

Tots els infants que van assistir a la cercavila i que van voler portar el Drac o el cos ho van poder fer (i repetir!).

La Comissió de Capgrossaires es disculpa a les famílies a qui es va advertir que potser no podrien participar per directrius de l’organització (aliena a l’escola) i es compromet a gestionar millor la qüestió dels torns. 

Un cop arribats a la plaça de Sant Jaume, les famílies, molt cofoies, es van fer una foto de grup amb el Drac (també molt content de com havia sortit tot plegat).

Moltes gràcies a tothom que hi va participar! Visca el Drac de Foc! Visca les Band Tukades!

X