Us fem arribar el següent missatge a la comunitat:

Benvolgudes famílies,
Som quatre mares d’infants de l’escola, totes professionals en actiu de la salut mental, psicoterapèutica, psicosocial o psicopedagògica, que com professionals i com a mares d’infants de l’escola Entença ens hem sentit concernides en aquests moments tan especials.

Els infants són un dels col·lectius especialment vulnerable a les situacions d’alt impacte emocional. L’actual situació de pandèmia i les mesures político-sanitàries de confinament per la Covid-19 i la durada de les mateixes han canviat radicalment la vida tant dels nens com dels adults acompanyants, augmentant les experiències d’incertesa i pèrdua de control, amb vivències que en la gran majoria dels casos poden acompanyar-se de lleu malestar, congruent i adaptatiu al context, per l’aïllament i la pèrdua de les seves rutines bàsiques, l’absència d’activitats de lleure i de descàrrega física i de socialització amb iguals.

Tot plegat, es pot traduir o interpretar amb conductes d’irritabilitat, hostilitat, baralles, i fins i tot ànim baix, i òbviament, de més impacte emocional, si hi afectació directa del virus, en el cas de ser positiu o per estar convivint amb persones positives a la Covid-19, amb tot el que això pot suposar per conèixer familiars o coneguts propers que no han sobreviscut.

Volíem oferir-nos com a grup de treball multidisciplinari, obert a d’altres persones de la comunitat que vulguin formar-ne part, per tal de fer un acompanyament emocional durant el confinament. La idea és crear un espai individual d’escolta activa i de suport emocional, on les famílies dels infants puguin compartir les seves vivències i com toleren i s’adapten al confinament, i puguin expressar el seu possible malestar en la convivència amb els infants i/o les parelles, oferint pautes d’afrontament emocional, o psicoeducatives o orientant les seves demandes.

L’entenem com una proposta conjuntural per respondre a la situació de crisi que estem vivint en aquest moment. Confiem que aquesta situació vagi remetent i que el confinament no duri massa. Aquest grup de treball és temporal, per donar resposta a la situació actual de confinament i que quan aquesta situació canviï, la proposta i el grup es dissoldrà.