Des de principis d’any, les escoles Joan Miró, Entença, Xirinacs, la llar d’infants Àgora i l’Associació de Veïns de l’Eixample Esquerra han estat treballant per poder realitzar accions conjuntes per millorar la situació de contaminació atmosfèrica i acústica que pateix el carrer Entença.

El passat 18 de Març estava previst fer una xerrada sobre contaminació a l’escola Joan Miró que finalment no es va poder realitzar degut al confinament, i on també s’anava a explicar la proposta conjunta que es presenta als Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Barcelona.

En aquest enllaç es pot visualitzar la xerrada “Menys cotxes, més salut” de l’Olga Margalef, de la Plataforma per la Qualitat del Aire, amb uns continguts similars als que volíem presentar.

Sobre els pressupostos participatius, es poden consultar més detalls a la web de decidim.barcelona. Es tracta d’un procés on els veïns de l’Eixample poden decidir on es destina un pressupost de 75 milions d’euros. Hi ha certes condicions, com ara que una proposta no pot superar els 2 milions d’euros, no poden ser serveis, han de ser projectes d’inversió, etc.
Des de les escoles del carrer Entença s’ha volgut presentar una proposta conjunta on es demana substituir un carril de cotxes per un carril bici, i ampliar les voreres en els trams on hi ha les escoles.

El procés participatiu consisteix en un seguit de fases de filtratge, priorització, concreció i finalment votació.

Per ara us demanem:

Quan arribi el moment, us demanarem ajuda en les fases de priorització i votació.