Us resumim la nota de premsa que ha fet l’Ajuntament amb relació a la supressió d’un carril de circulació d’un tram del c. Entença. Podeu llegir el text complet AQUÍ.

L’Ajuntament ha anunciat aquest cap de setmana obres en una de les illes de l’entorn de La Model, en concret, l’ampliació de la vorera del carrer Entença, entre avinguda Roma i Josep Tarradellas, costat Llobregat. La iniciativa dona resposta a les demandes de la comunitat educativa per millorar la seguretat i reduir el trànsit i la contaminació. 

La nota de premsa també contempla la col·locació de mobiliari urbà per augmentar i millorar l’espai d’accés a l’Escola Xirinacs i a l’Escola Entença. En parlar de la nostra escola diuen que s’hi traslladarà de manera provisional a La Model, a la cantonada Provença, a partir del curs 2021-2022. Amb aquestes mesures es donarà més seguretat i es beneficiaran les entrades i sortides dels alumnes de l’Escola Xirinacs, escola que s’ubicaria, segons l’Ajuntament, de manera definitiva en aquesta illa.

A les altres tres illes, el carril (costat Llobregat) es reconvertirà en un nou carril de serveis amb aparcaments de bicicletes, motos i espais de càrrega i descàrrega. Hi haurà una tanca en tot el perímetre. La intenció de l’ajuntament és que hi hagi, concretament: 

  • 40 barres d’aparcament de bicicletes
  • 47 places de motos
  • 4 noves zones de càrrega i descàrrega
  • S’hi reubiquen les 4 zones de contenidor actuals

Està previst que els treballs acabin aquest mateix cap de setmana.

L’Ajuntament ha dit que actua, en bona part, per respondre a les peticions de les escoles d’aquest carrer i les seves famílies; i promet que l’antiga presó es convertirà a mitjà termini en un pol d’equipaments pel barri