Diferents AFIs/AFAs/AMPAs de tot Catalunya, amb la col·laboració d‘Eixample Respira, estan promovent talls de carrer davant de les escoles cada quinze dies els divendres a la sortida de l’escola (aprox. de 16:30 a 17:00) per tal de reclamar una major pacificació i seguretat als entorns escolars, menys contaminació i menys soroll.

El passat divendres 11 de desembre ja va haver-hi 20 escoles mobilitzades, amb 17 talls de carrer. Les mateixes AFAs han batejat aquest moviment com a #RevoltaEscolar.

El divendres 15 de gener de 2021 serà el pròxim dia de protestes, i ara com ara ja hi ha més de 35 escoles que s’hi sumaran. A la propera assemblea ordinària prevista pel 27 de gener es preveu votar sobre la signatura del Manifest unitari de la protesta de les AFAs/AMPAs i que, entre totes, decidim si ens volem implicar i com en aquestes accions com a comunitat. 

Fins llavors, davant la impossibilitat d’organitzar el nostre propi tall, el dia 15 de gener us animem a participar en els talls de carrers davant de diferents escoles i, tenint en compte la propera ubicació de l’escola Entença, a unir-vos al tram que tallarà l’Escola Xirinacs a l’alçada d’Entença entre Provença i Rosselló.

Després de la dissolució del Grup de treball de medi ambient de l’AFI, la Comissió Reivindicativa agafa el relleu amb l’objectiu d’organitzar aquestes mobilitzacions i continuar lluitant per fer xarxa d’escoles. Si volem millorar la salut dels infants i dels adults tot reduint la contaminació atmosfèrica i acústica de l’entorn escolar, necessitem persones voluntàries per començar la reivindicació.

Si esteu interessades a participar escriviu un correu a la Comissió Reivindicativa de l’AFI: comissio-reivindicativa@googlegroups.com