La Comissió d’Extraescolars va néixer, des de l’inici de l’escola Entença, com una comissió mixta i des de llavors ha treballat conjuntament amb l’Equip Directiu per definir la millor oferta per la nostra comunitat, els principis que la defineixen es recullen al Projecte Educatiu del Centre.

La primera activitat extraescolar que es va oferir va ser psicomotricitat amb família, tal com es contempla al Projecte Educatiu de l’Escola; concretament treballem amb rigor la psicomotricitat Aucuturier. En aquell moment es va considerar que la millor manera d’apropar les famílies al treball de la psicomotricitat era practicant-la en família; per aquest motiu aquesta activitat dirigida a Educació Infantil es van plantejar amb acompanyament familiar. 

El curs 2020-2021, a causa de la COVID-19, es va haver d’aturar la iniciativa de psico en família, però tan aviat com puguem reprendre-la hi tornarem i recuperarem aquest esperit de joc entre les famílies i els infants de P3, P4 i P5. En el cas de P3, però, per fer l’activitat caldrà esperar al segon trimestre escolar, ja que durant el primer trimestre es prioritza l’adaptació de l’infant a l’escola.

En el cas del primer cicle d’Educació Primària les activitats que s’ofereixen potencien el moviment amb llibertat i la investigació i expressió de l’infant mitjançant el cos sencer. El curs 2021-2022 encetarem el cicle mitjà d’Educació Primària amb la intenció de continuar aquest enfocament sobre l’expressió corporal i, com sempre, però des de la comissió s’anirà donant resposta i s’aniran dissenyant les variacions necessàries en funció de la maduració i creixement dels infants.