A tots ens agrada donar la nostra opinió i de vegades no respectem la dels altres. També a la majoria ens encanta xerrar i ens costa complir torns de paraula i temes establerts en una reunió. Si vols aprendre a acompanyar espais de participació o necessites consells per coordinar trobades en línia (ara tan habituals amb la pandèmia), el Grup de Participació de l’Escola presenta la guia: EINES PER A UNA COMUNITAT VIVA.

Durant sis anys de comunitat intensa i Entença (un gran lema que ens defineix), el Grup de Participació va fer tallers i trobades per definir unes bases de convivència. Ara podeu accedir a la guia creada, que contempla tres blocs.

  1. ESPAIS DE PARTICIPACIÓ: Dins la comunitat podem participar en espais informatius, de debat, de treball, de comunicació emocional… Saber com parlar en cadascun d’ells i com interactuar amb la resta del grup és important per organitzar-nos millor i respectar-nos.
  2. DINAMITZACIÓ I CURES DELS ESPAIS: Per tal que les sessions siguin els més útils possibles és necessari dinamitzar-les. Aquí trobareu com coordinar-les i quins rols tenen els membres de la comunitat.
  3. RECOMANACIONS PER TROBADES EN LÍNIA: Ara que la covid ha disparat aquest tipus de converses, us oferim una guia de bones pràctiques.

Podeu fer servir lliurement aquesta guia i “hackejar-la” sempre sota reconeixement de la font original. La guia es va crear el març del 2021, amb l’eix de Participació de Convivència, el suport de la Comissió de Comunicació de l’AFI i de Transformació dels Conflictes, i el disseny d’Odile Carabantes d’Estudio Morae. Està pensada per a comunitats educatives i grups de treball, però es pot aplicar a d’altres. Es va produir gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona i està publicada en llicència Creative Commons.

Salut i molta participació!