La Revolta escolar és un moviment impulsat per diferents AFAs, AFIs i AMPAs de tot Catalunya, que promovem talls de carrer davant les escoles per tal de reclamar una major (i millor) pacificació als entorns escolars, menys contaminació i menys soroll. La Revolta escolar ha aconseguit accelerar i ampliar la implementació del programa “Protegim les escoles” de l’Ajuntament de Barcelona i s’ha convertit en un referent europeu de lluita veïnal.

L’AFI Entença s’hi va adherir durant el curs 2020-2021 i, al llarg d’aquest temps, ha sigut una de les comunitats més actives del moviment.  

Des que l’escola Entença està a la Model s’han organitzat els talls de carrer al mateix carrer Entença, entre Provença i Rosselló, conjuntament amb l’AFA Xirinacs. 

I ara es necessita relleu. Posar-se al capdavant dels talls no implica molt de temps, només ganes d’organitzar una mica de “sarau” i alguna trobada de coordinació. Amb dues o tres persones és suficient. 

Què hauré de fer?

  • Tenir interès a reduir els cotxes al nostre entorn escolar, voler menys contaminació i més espai segur i saludable per als nostres infants.
  • Entrar a formar part del Grup de Treball d’Entorn escolar, dins la Comissió Reivindicativa de l’AFI Entença.
  • Coordinar-se amb l’AFA Xirinacs per pensar el calendari d’activitats dels talls i tramitar els permisos. Coordinar-se amb algunes comissions de la nostra AFI quan sigui necessari (Capgrossaires, Festes, etc.).
  • Tenir una mica de disponibilitat els primers divendres de cada mes (un al mes), entre les 16h i les 18h, per coordinar l’activitat que es faci al carrer. 

Si encaixes amb tot això, pots escriure un mail a l’AFI (afiescolaentenca@gmail.com) i t’ho expliquem amb més detalls.