Iniciem una nova temporada de talls de carrer per demanar una ciutat amb menys cotxes, menys contaminació i soroll… i més saludable i segura pels infants!

Revolta escolar: ens tornem a posar en marxa! Aquest curs es programen de nou talls el primer divendres de cada mes. El 4 de novembre fem el primer tall de 16:15 a 18:15, en el què totes les entitats i associacions que formem la Revolta posarem de relleu la necessitat de prioritzar la seguretat viària dels infants i acabar amb l’accidentalitat en els entorns escolars.

Per dinamitzar el tall, des de l’AFI Entença i conjuntament amb l’AFA Xirinacs, estem dissenyant i organitzant racons amb diferents activitats que es puguin repetir en cada tall: guixos, pancartes, música, manualitats, circuit, etc. Necessitem idees i ajuda amb l’organització: si com a família vols participar i organitzar alguna activitat (per un o més d’un tall), aquesta és la teva! Ens pots escriure un mail a l’AFI (afiescolaentenca@gmail.com) i entre totes ho farem realitat. SOM COMUNITAT, SOM ENTENÇA!

Revolta escolar és un moviment impulsat per diferents AFAs, AFIs i AMPAs de tot Catalunya, que promovem talls de carrer davant les escoles per tal de reclamar una major (i millor) pacificació als entorns escolars, menys contaminació i menys soroll. La Revolta escolar ha aconseguit accelerar i ampliar la implementació del programa “Protegim les escoles” de l’Ajuntament de Barcelona i s’ha convertit en un referent europeu de lluita veïnal.

L’AFI Entença s’hi va adherir durant el curs 2020-2021 i, al llarg d’aquest temps, ha sigut una de les comunitats més actives del moviment.  Des que l’Escola Entença està a la Model s’han organitzat els talls de carrer al mateix carrer Entença, entre Provença i Rosselló, conjuntament amb l’AFA Xirinacs. 

Ara es necessita relleu. Posar-se al capdavant dels talls no implica molt de temps, només ganes d’organitzar una mica de ‘sarau’ i alguna trobada de coordinació. Amb dues o tres persones és suficient. 

Si aquesta lluita et mou i vols implicar-te, pots escriure un mail a l’AFI (afiescolaentenca@gmail.com) i t’ho expliquem amb més detalls.