Torna la Revolta! 

Divendres passat vam organitzar el primer tall de carrer de la Revolta Escolar per reclamar entorns més segurs, amb menys cotxes i menys contaminació. 

El tall del carrer d’Entença es va sumar als més de 20 altres talls de trànsit que va haver-hi per tot Barcelona i que es van dedicar al tema de la seguretat. Durant el tall, vam poder fer caragolets amb castanyes per dir que “al voltant de l’escola, els cotxes vagin lents com caragols!”.

El risc de mort dels vianants atropellats per un vehicle augmenta ràpidament amb la velocitat a la qual es produeix l’impacte. En un atropellament a 30 km/h, la probabilitat de morir és del 10%, però a 50 km/h augmenta al 80%. A Barcelona, segons les dades de l’ajuntament, la mitjana indica que cada 3 dies hi ha 1 menor d’edat hospitalitzat per haver estat involucrat en un accident de trànsit. Entre les principals causes, no haver respectat el pas de vianants o haver desobeït el semàfor per part dels vehicles. 

A l’entorn de la nostra Escola, al carrer d’Entença, l’ajuntament ha instal·lat un radar de velocitat, però en aquests moments no està sancionant als vehicles que superen la velocitat permesa. 

El proper tall de carrer serà el divendres 2 de desembre. Si tens ganes de formar part de la Revolta (sempre falten mans!) escriu un mail a l’AFI (afiescolaentenca@gmail.com).