QUI SOM?

L’AFI és l’Associació de Famílies dels Infants de l’Escola Entença. És un espai on totes les famílies, sòcies o no, podem participar i contribuir a la consolidació del projecte pedagògic de l’escola i a l’enfortiment de tota la comunitat.

QUÈ FEM?

Gestionem el menjador, les acollides i el casal; organitzem les activitats extraescolars en coherència amb el projecte educatiu del centre i oferim diverses activitats a la comunitat com ara xerrades i tallers a partir de les necessitats detectades per les famílies.

Dinamitzem festes per a la comunitat, amb la participació del nostre capgròs i fem l’enregistrament audiovisual de totes aquestes activitats.

Treballem per millorar l’entorn escolar amb les nostres comissions de jardineria i manteniment. A la vegada, reivindiquem escola pública de qualitat mentre lluitem per trobar el nostre lloc al barri.

PER QUÈ HO FEM?

Creiem que l’AFI ha de ser un espai de convivència i creixement, que permeti millorar la comunitat que fa escola i el seu entorn, i ajudar a créixer de manera harmoniosa totes les persones vinculades amb l’Escola Entença. Som famílies dels infants de l’escola que, com ells, hem iniciat un nou projecte vital que va molt més enllà de l’escolarització dels nostres fills i filles.

Com ho fem?

La nostra AFI s’organitza en quatre espais diferenciats, però connectats:

L’Assemblea com a espai de debat i decisió de totes les sòcies de l’AFI.

Les Comissions estan formades per famílies voluntàries (sòcies o no) i són els espais d’execució que s’ocupen d’àmbits específics de participació a dins l’AFI.

La Junta està formada per un equip de persones escollit pels socis en Assemblea i és un espai de gestió, coordinació i lideratge.

La Coordinadora és un espai de coordinació format per la junta i una vocal de cada comissió.

PER QUÈ SUMAR-S’HI?

Unint-vos a l’AFI contribuïu a fer que la comunitat de l’Escola Entença creixi, es faci més forta i la convivència entre tots els membres de la comunitat sigui enriquidora i harmoniosa.

A més, les famílies sòcies de l’AFI gaudeixen de descomptes en les activitats extraescolars i en les xerrades i tallers organitzats per l’AFI.

D’altra banda, només les famílies associades a l’AFI tenen dret a votar sobre els temes que es debaten en les assemblees.

QUÈ ESTÀ FENT L’AFI AQUEST CURS?

Recentment ens hem adherit a la plataforma Eixample Respira i ens hem unit a la lluita per millorar l’entorn ambiental de les escoles del barri. Cada quinze dies organitzem talls de carrers per reivindicar un Eixample més net.

També ens hem adherit a la plataforma que reclama l’opció de decidir la reorganització de l’horari actual i de valorar l’opció de la jornada contínua. Hem creat i consolidat un grup de treball que informa de les últimes notícies i en fa difusió.

A través de la Comissió Tècnica d’Ubicació continuem treballant en primera línia per trobar un espai digne i de qualitat al barri on ubicar l’escola que totes i tots desitgem per a la nostra comunitat.

Des de la Comissió de Comunicació s’està refent la pàgina web de l’AFI per adaptar-la a les necessitats actuals, així com a la legislació de dades vigent.

Des de la Comissió d’Extraescolars s’estan organitzant totes les activitats d’aquest curs, amb el repte afegit d’adaptar-les a les mesures i restriccions sanitàries derivades de la COVID-19. 

La Comissió Capgrossaire s’està coordinant amb l’escola per construir una dragona. A més, en col·laboració amb el grup de batucada i la coral, està organitzant un ball i una cançó per al capgròs actual, el Drac de Foc. També està preparant un històric il·lustrat sobre el Drac de Foc.

Finalment, s’ha creat un grup de treball entre diverses comissions i l’escola per definir com volem que sigui el nostre pati al recinte de La Model, de cara al curs vinent. L’objectiu és que els nostres infants puguin gaudir d’un pati verd i inclusiu i que, a través d’una sèrie de consultes adreçades a tots ells, puguin participar en el procés d’ideació del projecte